Kuulakan Talli on hyvänmielen hevostalli Lumijoen Ylipäässä, Pohjois-Pohjanmaalla. Tallin toiminta keskittyy laajalti eläinavusteisen terapian ja toiminnan ympärille, tarjoten puitteet niin terapiaan, kuin hevosmiestaidoissa kehittymiseenkin.

Tallin hevoset

Tallin asukkaista terapiakäytössä on tällä hetkellä ainoastaan suomenhevostamma Tiltukka, mutta terapiahevosten laumaan liittyy pian uusia tulokkaita. Hevoset viettävät lajinomaista elämää pihatossa (pian aivan uudessa pihatossa aivan kentän läheisyydessä). Näin ne voivat itse valita viettävätkö aikaa ulkona laitumella, vaiko sisällä suojassa sateelta, tuulelta, ja lumelta. Hoitotoimenpiteet onnistuvat helposti pihaton suojissa, tai sään salliessa ulkona. Tulevaisuudensuunnitelmissa on myös suuremman tallirakennuksen rakentaminen.

Kuulakan talli järjestää mahdollisuuksia ratsastukseen, kärryajeluihin, rekiajeluihin, sekä hevosten maastakäsittelyyn ja rapsutteluun.

Tällä hetkellä rakenteilla on uusi pihattorakennus terapiahevosille, sekä hiekkapohjainen ratsastuskenttä. Näiden tilojen odotetaan valmistuvan asiakaskäyttöön vielä vuoden 2020 puolella.

Ota yhteyttä täyttämällä alla oleva lomake

Tutustu tallin oheistoimintaan ja eläimiin tarkemmin alla olevien blogipostausten kautta

Kuulakan Tallin eläimet

Tutustu tarkemmin Kuulakan Tallin nelijalkaisiin asukkaisiin! Klikkaa otsikkoa tai kuvaa lukeaksesi lisää hevosistamme, koiristamme ja kissastamme.

Hevosavusteinen terapia

Mitä on hevosavusteinen terapia? Kenelle siitä voi olla hyötyä? Mitä terapiassa käytännössä tehdään? Klikkaa otsikkoa tai kuvaa tutustuaksesi aiheeseen.